Društvo trškogorsko scre - trška gora novo mesto

Turistično kulturno društvo Trškogorsko srce

je bilo ustanovljeno z namenom oživiti našo vinorodno gorico Trško goro in našo zidaniško tradicijo.

Z veseljem se udeležimo vsakega dogodka na Trški gori s kulturno točko. Društvo je oživelo zgodbo zidanice in jo pripovedujemo preko zanimivih oblačil kot Botra Jožefina, Trškogurske čibe, Trškogorske ljudske pevke, mlade čibike, Trškogurci in muskonterji Za srce. Botra v jerbasu, kot je bila tradicija, prinese prazničen kruh, v srce spleteno pletenico, pušeljc iz bršljana in cviček. Čibe in čibike lepo postrežejo goste, pohodnike, pevke pa zapojejo vinogradniške, pivske in Marijine pesmi.

Lepo sodelujemo z Društvom vinogradnikov Trška gora in našo Cvičkovo princeso Evo Somrak, ki je tudi naša že prepoznavna čiba. Od našega nastanka sodelujemo s štanti na Slakovem pohodu pri zidanici Verček in na Mali maši na Trški gori. Štanti so polni zanimivih trškogorskih spominkov in zidaniških dobrot. Za slovenski Kulturni praznik izdelamo iz snega ogromno Trškogorsko srce.

V letu 2015 smo na pobudo Cvičkove princese Eve Somrak in v sodelovanju z vinogradniki organizirali v cerkvi na Trški gori po zahvalni maši za dobro letino koncert Pesem na Trški gori, ki bo postala tradicionalna. Želeli bi odpreti tudi info točko na Trški gori. Namen imamo oživiti verski turizem, pohodništvo in pušenšank.

Vse delamo z ljubeznijo in želimo vse objeti v naše Trškogorsko srce.Stik z nami:

Telefoni:
+386 41 293 497 - Jožica Verček
+386 41 635 117 - Luka Verček

E-pošta:  trskogorsko.srce@gmail.comZadnji dogodki:

  • Pušelšank pri BOTRI JOŽEFINI Video :http://www.vaskanal.com/novice/30729--pusel-sank-pri-botri-jozefini.html
    Objavil 1. avg. 2019 23:24 Trškogorsko Srce
  • »Ko trškogorske lipe spregovorijo « Petek 5. oktobra 2018 ob 17. uri na Trški gori Vabljeni na prireditev za vse čute:    »Ko trškogorske lipe spregovorijo «    Petek 5. oktobra 2018 ob 17. uri pri cerkvi Marijinega rojstva na Trški gori pod trškogorskimi lipami.    To bo ena ...
    Objavil 26. sep. 2018 23:02 Trškogorsko Srce
Prikaz objav 1 - 2 od 14. Prikaži več »