Dogodki‎ > ‎

Koncert Pesem na Trški gori, 22.Oktober

objavljeno: 27. okt. 2017 04:34 avtor: Trškogorsko Srce   [ posodobljeno 13. nov. 2017 03:35 ]

Minulo nedeljo je ubrano petje zopet donelo v Marijini cerkvi na Trški gori. Že tretje leto zapored je Kulturno turistično društvo Trškogorsko srce za uspešno pospravljeno letino na poljih in vinogradih pripravilo koncert ljudskih napevov Pesem na Trški gori.

S svojo pesmijo so se kot prve predstavile ljudske pevke Rožce iz Dolenjskih Toplic, ki letos obeležujejo deseto obletnico delovanja. Povabilu so se odzvale tudi ljudske pevke iz Telč, ki v svojem kraju ohranjajo ljudsko pesem in vsako leto organizirajo prireditev Telška žetev. Zapela je skupina ljudskih pevcev Vaški zvon iz Prečne, ki že vrsto let prepevajo. Ljubiteljska glasbenika in člana zasedbe Ješča vešča, Ana Markelj in Andrej Karlič, sta se z veseljem odzvala vabilu in prispevala svoj delček k dogajanju na Trški gori. S svojim petjem so navdušili tudi člani pevske zasedbe Deci iz Novega mesta. Imajo radi vsako pesem, le da sporoča dobre in lepe misli. Trškogorske ljudske pevke rade zapojejo kakšno o vinu in seveda kakšno Slakovo in tako je bilo tudi letos. Kot zadnje so nas s svojim petjem počastile pevke skupine Ragle iz Trebnjega. Ljubezen do ohranjanja ljudske dediščine jih že 20 let navdihuje, tako da so sodelovale že pri mnogih projektih.

Na prireditvi je prisotne nagovorila aktualna cvičkova princesa Dragica Ribič in poudarila pomen zahvaljevanja ter prisotne povabila na dogajanja okoli sv. Martina.

Na koncu je pod okriljem Marijinega zavetja zadonela skupna pesem Mariji na čast.

Tudi na skupnem druženju okoli štantov je po Trški gori še donela pesem.

Comments