Dogodki‎ > ‎

Cvičkove princese se zbrale na Trški Gori

objavljeno: 5. maj 2016 04:19 avtor: Trškogorsko srce   [ posodobljeno 5. maj 2016 06:14 ]
Trška gora - Društvo Trškogorsko srce
V soboto, 27. februarja, smo se na Trški Gori zbrale cvičkove princese
. Povabila sem jih aktualna 17. cvičkova princesa Eva Somrak, ki prihajam iz same vinorodne dežele Trška Gore, kjer uspevajo najlepše trte in kjer se pije najboljši cviček.

Na povabilo se je odzvalo sedem deklet, ki so v preteklih letih ponosno nosile krono cvičkove princese; to so bile Lea Marija Colarič Jakše (1999), Barbara Kramar (2006), Sonja Žagar (2007), Vesna Komatar (2008), Vesna Perko (2009) in Martina Baškovič (2010), Andreja Simeonov (2013). Med srečanjem so se nam pridružili tudi Matjaž Jakše (predsednik ZDVD), Jože Bašelj (predsednik DV Trška Gora) in Miran Jurak (podpredsednik ZDVD).

Princese smo uživale ob prekrasni pogostitvi, ki nam jo je pripravilo Turistično kulturno društvo Trškogorske srce iz Trške gore. Razvajali so nas z odlično pripravljeno tradicionalno zidaniško hrano, okus pa je čudovito dopolnil izbran cviček.

Trška gora - Društvo Trškogorsko srce
Med druženjem nam je bilo predstavljeno delovanje društva ter trškogorski zidaniški turizem, ki ga nudi tudi zidanica Verček, ki nas je ta dan prijazno sprejela pod svojo streho. V nadaljevanju srečanja smo se napotile na degustacijo v vinsko klet Colnar. Mladi vinogradnik Janez Colnar nam je v degustiranje ponudil zanimiv izbor njegovih odličnih vin. Po degustaciji je sledila večerja v gostilni Pugelj, kjer smo večer zaključile ob prijetnem pogovoru o novih ciljih in podvigih ter o starih spominih in v teh letih stkanih prijateljstvih.

Gostiteljica se zahvaljujem vsem, ki so na kakršen koli način pomagali, predvsem Društvu vinogradnikov Trška Gora, ki je omogočil, da je bilo sobotno srečanje zares pravljično.

Eva Somrak